Погазена беса

08-12-2021

Покојниот Дарко Марковиќ со неговиот Пецко знаеше да долови цела реалност со пар зборови, да убоде у центар, и направи …

Причина за инфаркт

05-12-2021

У име Оца и Сина и Свјатога духа.. Амин! Македонската правна држава по клиничка смрт и петгодишно вегетирање на апарати …

Европјанинот Кастриот Реџепи

14-11-2021

Таман ќе помислиш дека дното е допрено, ќе се деси нешто да те демантира. Па, има ли дно македонскава политика? …

Промени

18-10-2021

Чекавме долго, но промените тргнаа. А кога ќе тргнат, секогаш, не запираат . Со нив следи друго време, поинаков живот …

Сатирична алузија на Румен Радев

14-10-2021

Нашиот источен сосед очигледно е во голема паника! Негацијата на Македонците очигледно не е добра и долгорочна политика што им …