Фактор Икс

30-01-2022

Знам, се согласувам со вас дека има поважни проблеми и теми во нашите секојдневни животи од бугарскиот ултиматум, корупцијата пред …

За Порошенко се секирам

23-01-2022

Се сеќавате на државниот удар во Украина во февруари 2014 година, нивната “шарена револуија“ после која беше урната власта на …

Жими се, не сум јас

16-01-2022

Еден од Марфиевите закони вели: Направи систем што и будала може да го користи, на крај само будалите и ќе …

Помирување за помилување

09-01-2022

Куртуливме од заразната 2021 и, што може да очекуваме годинава? Да почнам од големата слика, од надвор, што директно ќе …