Ina

Десетте лаги на Заевизмот

19-05-2020

Можеби ќе звучи како клише, но, по вчерашната бесрамна пародија на лидерот на владејачката СДСМ, Зоран Заев, постојано ми одзвонува …

Ponedelnicki 4

Потпиши, и терај магарето

17-05-2020

Време да направиме преглед, биланс на добиено и загубено, и да ставиме точка. Паѓаме, или остануваме на нозе. Искуството не …

Агим Јонуз слика

Какви избори бе ајвани?!

15-05-2020

Да збориме народски како што си знаеме. Ионака ќе го јадеме стапот дека сме простаци што така настапуваме, па ‘‘пењил, …

Агим Јонуз слика

Грогирана раја и избори А ла Карт

30-04-2020

Колку и да звучи несериозно, амбиентот нема алтернатива или пак подобра алегорија за да се одслика ситуацијата. Има една досетка …

Ponedelnicki 4

На крај ќе треба и да им платиме

26-04-2020

Епидемијава и се погоди на власта како нарачана. Тендери, вработувања, лажни вести се редат во низа. Сега никој не ја …