Со онакво у руки право у кампања

30-09-2021

Кога вошкараана прави избори, најмногу ќар имаат берберите ( читај ПР агенциите). Зборот ‘‘вошкараана има повеќе значења. Фантастичен епитет за …

До моите синови, и ќерки

27-09-2021

Мојот син, и мојата ќерка, и сите ќерки и синови се како моите со истото право на избор, право на …

Што бележи тефтерот

19-09-2021

Во очекување кризниот штаб на Филипче да објави зошто сме сите ние, а не он, виновни за смртноста во епидемијава, …

Пописот е шијемига Ѓура

18-09-2021

Доаѓа тип со лаптоп, и вика здраво – живо! Ок! Добродошао момак! Вели, јас сум попишувач! Браос! У руки само …

ПОДMOРНИЦИ ЗА АВСТРАЛИЈА И ЛЕКЦИЈА ЗА ПАРИЗ: Дипломатска криза без преседан – Макрон ги повлече амбасадорите од САД и Австралија

18-09-2021

Соединетите држави и Велика Британија завчера објавија дека ќе формираат безбедносно партнерство со Австралија во индо-пацифичкиот регион и ќе ја …

М.м.е кој прв почна

12-09-2021

Ете, во дваеспрви век, дочекавме да видиме и парада во Скопје. Онака, права комунистичка. Да му покаже на народот колку …

Мочаат по нас од керамиди

05-09-2021

Почна пописот, ама кој мисли на него?! И онака многумина се убедени дека и тој е дел од Тиранската платформа …

Десна левица, рокендрол и …

04-09-2021

Немам ништо лично со Перо Камиказа во смисла да критикувам за да бидам шизик без основа. Перо Камиказа си е …