Агим Јонуз слика

Политички Sex, Drugs & Rock’n roll

14-08-2020

Само политички неписмени будали тврдат дека се е во ред. Секако не треба да ги спомнуваме оние на кои тоа …

Агим Јонуз слика

Најкратката колумна во светот

08-08-2020

Оваа колумна е универзална за сите пост социјалистички земји кои сметаа дека преку ноќ се достигнува  ‘‘Американ дрим‘‘. Не е …

Pse jo

18-07-2020

Завршија изборите. Во вака поделено општество тензиите и омразата ќе доминираат. Кој и да состави влада таа ќе трае најмногу …

Испери го срамот од себе

12-07-2020

Доаѓа денот, еве го. Стани, изми го лицето и облечи чиста облека, да се види убавото од тебе и на …

Агим Јонуз слика

Викај ура и бегај назад

10-07-2020

Бев на гробишта и гледам луѓе кои не смејат да се простат од најмилиот на начин како од век векови …

Ти гласаш за Биљал Касами

05-07-2020

Ете, полека ама сигурно, работите излегуваат на виделина. Сега нема потреба никој да ви раскажува и да ве убедува каква …

Агим Јонуз слика

Македонија како сафари парк

02-07-2020

Кампањата влегува во фаза во која не мораш воопшто да пуштиш глас на телевизорот за да чуеш кој што вели, …