Време на одбројување…3,2,1…

30-01-2022

Време на одбројување…3,2,1… Тоа е тоа. Светот ќе мора да се промени пред да стивнат тензиите меѓу Русија и САД. …

Фактор Икс

30-01-2022

Знам, се согласувам со вас дека има поважни проблеми и теми во нашите секојдневни животи од бугарскиот ултиматум, корупцијата пред …

Жими се, не сум јас

16-01-2022

Еден од Марфиевите закони вели: Направи систем што и будала може да го користи, на крај само будалите и ќе …

Помирување за помилување

09-01-2022

Куртуливме од заразната 2021 и, што може да очекуваме годинава? Да почнам од големата слика, од надвор, што директно ќе …

Ера на масовни откази и паника кај работодавците: Дали работниците ќе победат како по пандемијата пред 100 години?

19-12-2021

Американците масовно ги напуштаат своите работни места. Секој месец милиони поднесуваат откази и ситуацијата сега создава невидени проблеми на пазарот …

Господар на прстените

13-12-2021

Многу мерак имаше Заев да го смени Христијан Мицкоски од лидерството на ВМРО ДПМНЕ, па и таму да постави свој …