ПОНЕДЕЛНИЧКИ: А капела

14-09-2014

Да го појаснам поимот од насловот. А капела е пеење, соло или во хор, без музика. Само со моќта и …

Латино

24-11-2013

Се нешто ми се виде на последниве седници во Собрание дека Јани Макрадули пуштил брк. Онаков, тенок швалерски мустаќ какви …

Швалери

07-06-2009

Ова го пишувам со попуст. Во чест на Хенри Милер, новинар и писатаел, кој умрел на денешен ден. Еден од …