Ponedelnicki 4

Ѓаволот дојде по своето

21-07-2019

Работите со враќање на состојбите во уставни рамки, засега со правосудниот систем, се тргнати и нема назад. СЈО, неуставна категорија, …

thumbnail_IMG_0237

Политичка естрада

17-07-2019

Ден за ден, месец за месец, пророчки одзвонуваат мислите на Шо. Без да звучи како клише, нема сомнеж дека: (цит) …

Ponedelnicki 4

Бомба донела, бомба однела

14-07-2019

Русите решија да влезат во војна со Заев. Ги ставаат во мирување плановите во Иран, Сирија, Украина, за наследничката на …

thumbnail_IMG_0237

Сјајот на р’ѓата

03-07-2019

Ми се чини ќе се согласите дека го достигнавме степенот на ерозија на сите нивоа на општественото битисување. Без да …

Ponedelnicki 4

Упатство за преговори со ЕУ

30-06-2019

Што стана со Охрид, го забораивме бе. Дивоградбата на минарето ја стокмија. А советникот Усеини секоја недела има некоја нова …

IMG_0237

Владеење на безумното

25-06-2019

Две години трае владеењето на Заев со Македонија. Во текот на целиот период, македонските граѓани се соочија со највисокиот степен …

Ponedelnicki 4

Датум за датум

16-06-2019

Заев владее со државата, но не владее со ситуацијата. Кормилото е во негови раце а бродот е со тешки хаварии. …

Ponedelnicki 4

Во грев родено

09-06-2019

Што е хистеријава дали ќе сме добиеле датум за преговори месецов? Тоа е дилема на човек што ја гледа сопругата …

Ponedelnicki 4

Сезона на хиените

02-06-2019

Вардар е европски шампион. Повторно. Цела Европа ги гледаше македонските знамиња на победничкиот пиедестал, и македонската публика дојдена во Келн …