Ina

Cogito, ergo sum

11-09-2019

„Мислам, затоа и постојам“ е познатата Декартова парадигма која говори за коренот на кој што почива западната современа филозофија. На …

Ina

Реформ(предатори)

04-09-2019

Македонската кауза отсекогаш ја следело проклетството на внатрешните предавства. Читајќи ги наназад спомените на автохтоните дејци на македонското ослободително дело, …

Ponedelnicki 4

Ќе ве тужам, сите ќе ве тужам!

24-08-2019

Најмногу боли кога некој ќе биде удрен од сопствен камен, а каменот од блиску доаѓа што би рекол Муса Џафери …

Ina

Специјална јавна одлука

21-08-2019

Со брзина на светлината поминаа четирите години, откако „племенските поглавари“, надвор од Уставната рамка и со посредство на меѓународниот фактор …

Ponedelnicki 4

Боки Тредичи, од /////

11-08-2019

Што да кажам? Штом Заев го зема Цацко да му биде советник во кабинетот прашање на ден беше кога владата …

thumbnail_IMG_0237

Балкански круг од катран

07-08-2019

Еден од главните аргументи на дилемата која се поставува кога некој ќе ве запраша: Зошто треба да се изучува националната …

Ponedelnicki 4

Шема за гоблени

04-08-2019

Го чекавме обележувањето на илинденската Република не само како историски настан, туку и како нова епизода во ријалити шоу кое …