thumbnail_IMG_0237

Од Македонија, со љубов

14-08-2019

Без намера да го пренасочам наративот, но, длабоко мотивирана од незаприливите и секојдневни скандали од ненародната власт, сметам дека е …

Ponedelnicki 4

Боки Тредичи, од /////

11-08-2019

Што да кажам? Штом Заев го зема Цацко да му биде советник во кабинетот прашање на ден беше кога владата …

thumbnail_IMG_0237

Балкански круг од катран

07-08-2019

Еден од главните аргументи на дилемата која се поставува кога некој ќе ве запраша: Зошто треба да се изучува националната …

Ponedelnicki 4

Шема за гоблени

04-08-2019

Го чекавме обележувањето на илинденската Република не само како историски настан, туку и како нова епизода во ријалити шоу кое …

Ponedelnicki 4

Отвори, отвооорииии!!!

28-07-2019

Се сеќавате на онаа трагикомична сцена кога шефицата на СЈО, Катица Јанева, реши околу полноќ лично и персонално да упадне …

thumbnail_IMG_0237

Заробена генерација

24-07-2019

Често се споменува дека раните ‘90ти, беа времето исполнето со ентузијазам и нова енергија. Претходната декада, можеби и нешто порано, …

Ponedelnicki 4

Ѓаволот дојде по своето

21-07-2019

Работите со враќање на состојбите во уставни рамки, засега со правосудниот систем, се тргнати и нема назад. СЈО, неуставна категорија, …

thumbnail_IMG_0237

Политичка естрада

17-07-2019

Ден за ден, месец за месец, пророчки одзвонуваат мислите на Шо. Без да звучи како клише, нема сомнеж дека: (цит) …

Ponedelnicki 4

Бомба донела, бомба однела

14-07-2019

Русите решија да влезат во војна со Заев. Ги ставаат во мирување плановите во Иран, Сирија, Украина, за наследничката на …

thumbnail_IMG_0237

Пред падот…

10-07-2019

Постојат многу начини да се типизираат провладините пропагандистички тромбони кои се активираа деновиве. Има и соодветна лексиколошка, тематска, структурална и …