Ina

По самракот…

25-12-2019

По цели три години, гласот на граѓаните е непроменет. Македонските граѓани, но пред сѐ, Македонскиот народ по којзнае кој пат …

IMG_0237

Ветер и магла

18-12-2019

Ангел Димитров, претседавачот од бугарска страна во комисијата за историски прашања, ја потврди тезата на Ајнштајн. Тој еднаш рекол, дека: …

Ponedelnicki 4

Дедо мраз за возрасни

15-12-2019

Кога се виде дека со незаконски снимања и туѓи телефонски разговори може да се земе власт, сите тргнаа да снимаат, …

Ina

Лице и опачина

04-12-2019

Евидентно е дека секоја индивидуа поаѓа од сопствените етички и морални постулати кога носи заклучоци и одлуки во поглед на …

Ponedelnicki 4

Уште по една пијачка, па фајронт

01-12-2019

И бизнисот со марихуана пропадна. Фамилијата и чираците вложиле 3,5 милиони евра, а заработиле само 330.000. Просто, да не веруваш, …

Ina

Докажана теорија на хаосот

27-11-2019

Пазарот на трудот во Република Македонија е речиси мртов. Најголемиот работодавач во земјата е државната администрација. Млитава, пренатрупана и бескрајно …

Ina

Балкански перспективи

20-11-2019

Предлогот на Макрон за промена на политиките за проширување на Унијата, ја отвори Пандорината кутија во поглед на земјите на …