Ponedelnicki 4

Катица рече дека знае

15-09-2019

Да, се согласувам дека нема правда во обвинителствата и судовите но,  дочекавме космичка правда пред свои очи, ако е тоа …

Ina

Реформ(предатори)

04-09-2019

Македонската кауза отсекогаш ја следело проклетството на внатрешните предавства. Читајќи ги наназад спомените на автохтоните дејци на македонското ослободително дело, …

Ina

Говор без омраза

28-08-2019

Има еден феномен во виртуелниот интернет простор кој стана акутен во севкупното живеење кај нас. Особено последните десетина години, истиот …

Ina

Специјална јавна одлука

21-08-2019

Со брзина на светлината поминаа четирите години, откако „племенските поглавари“, надвор од Уставната рамка и со посредство на меѓународниот фактор …

thumbnail_IMG_0237

Од Македонија, со љубов

14-08-2019

Без намера да го пренасочам наративот, но, длабоко мотивирана од незаприливите и секојдневни скандали од ненародната власт, сметам дека е …