Ponedelnicki 4

Семафор на пешачки во Чаир

03-11-2019

Убеден сум дека постои некој таен извор со посебна вода која луѓево од врвот на СДСМ ги тера да зборуваат …

Ina_3_0

Совршено корисни непријатели

30-10-2019

Во духот на македонската општествена благосостојба и просперитет, а ќе да е и развој, слободата на мислата како императивен и …

Ina

Македонска национална свест

23-10-2019

Во втората половина од XIX век на балканската политичка сцена, како една посебна фаза од големото Источно прашање, се издвои …

Ponedelnicki 4

Спиеш ли мирно, Андриќу Иво

13-10-2019

Еве, деновиве вадиме десет месеци од погребувањето на Македонија, на 11 јануари со колективно извршена егзекуција во присуство на државата. …

Ina

На прав пат

09-10-2019

Новата стратешка кампања на ненародната власт во Република Македонија, заедно со нејзиниот носечки слоган „На прав пат“, отвара уште едно …

Ponedelnicki 4

Стево го продава кучата

06-10-2019

На страна муабетите но, очигледно е дека Заев и Мицкоски интензивно се спремаат за вонредни избори. И тоа на пролет, …

Ina

Во името на законот…

02-10-2019

Сосема е јасно дека полнолетството на Република Македонија не ја означи и зрелоста на политичките елити во поглед на суштинската …