corona TROSOK

Вакцини и дискриминација

12-12-2020

Во последниве недели, соочени со уште еден драматичен бран на Ковида-19, бевме сведоци на низа оптимистички вести. На почетокот на …

Агим Јонуз слика

Бугарска кобила

12-11-2020

Секоја асоцијација со поедини личности е злонамерна. Се работи за тројански коњ во бугарска верзија. Ќустендил секако не е Троја, …

Агим Јонуз слика

Вибам тоа експертите

31-10-2020

Вклучувајки ме и мене де! Коа ке ме наречат експерт ми се дига егото, што да се лажеме! А јас …

Агим Јонуз слика

Курат к’смет и курато време

22-10-2020

Се мрднавме од памет бе луѓе! И кучињата по улица станаа депресивни па наместо да лајат само ке покажат зуби …

Presentation1REW

ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЈА, СТРАВ И ОРУЖЈЕ

11-10-2020

Основниот, базичен, темелен приход, безусловната сума на пари што би им била исплатена на сите жители, без оглед на нивната состојба, …