Ponedelnicki 4

Спиеш ли мирно, Андриќу Иво

13-10-2019

Еве, деновиве вадиме десет месеци од погребувањето на Македонија, на 11 јануари со колективно извршена егзекуција во присуство на државата. …

Ina

На прав пат

09-10-2019

Новата стратешка кампања на ненародната власт во Република Македонија, заедно со нејзиниот носечки слоган „На прав пат“, отвара уште едно …

Ponedelnicki 4

Стево го продава кучата

06-10-2019

На страна муабетите но, очигледно е дека Заев и Мицкоски интензивно се спремаат за вонредни избори. И тоа на пролет, …

Ina

Во името на законот…

02-10-2019

Сосема е јасно дека полнолетството на Република Македонија не ја означи и зрелоста на политичките елити во поглед на суштинската …

Ina

Концептуални служби

25-09-2019

Погледнато уште од прапочетоците на изградбата на концептот за македонската национална држава, еден од највпечатливите моменти е секако улогата и …

Ina

Датум

18-09-2019

Го чекаме десеттиот Извештај од Европската комисија. Евидентно е дека Владата е сериозно загрижена околу можниот исход и јасно е …

Ina

Cogito, ergo sum

11-09-2019

„Мислам, затоа и постојам“ е познатата Декартова парадигма која говори за коренот на кој што почива западната современа филозофија. На …

Ina

Реформ(предатори)

04-09-2019

Македонската кауза отсекогаш ја следело проклетството на внатрешните предавства. Читајќи ги наназад спомените на автохтоните дејци на македонското ослободително дело, …