Над 40 фирми должат над 100 милиони евра

14-12-2004

Министерствата за економија и за финансии ги направија првичните пресметки за презадолженоста на македонските компании кои се најдоа на новата …

Нема ковач за денарот!

13-12-2004

Во Македонија се затвори единствената ковачница на монетите на македонскиот денар – фабриката “Сувенир” во Самоков. Ковањето на денарите моментално …

1,5 милијарди луѓе имаат мобилки

12-12-2004

Бројот на корисниците на мобилни телефони во светот, во средината на годинава достигна 1,5 милијарди, што е речиси четвртина од …

“Леново” го купува ИБМ

10-12-2004

ИБМ нема повеќе да биде произведувач на персонални компјутери. Производството ќе биде продадено на кинескиот гигант “Леново” за 1,25 милијарди …

За 271 камионџии – 717 ЦЕМТ-дозволи

10-12-2004

Комисијата за распределба на ЦЕМТ-дозволите, конечно, ја направи ранг-листата на транспортни фирми кои ќе можат да обавуваат превоз во странство …

Грк го “лапна” ТКК Куманово

10-12-2004

VIDC Corporation, финансиска корпорација со седиште во САД, чиј сопственик е извесен Василис Морфопулос, е новиот сопственик на Тутунскиот комбинат …

Газда Нини ја дотепа ”Јака 80”

09-12-2004

Радовишката фабрика за лекови, капацитетот за кој своевремено беа заинтресирани повеќе реномирани странски фармацевтски компании, е пред ”пломбирање”. Минатата недела …