Почна откупот на јагнињата

19-12-2004

Вообичаено пред празнувањето на католичкиот Божик и на Новата година, во струмичко-радовишкиот и валандовско-гевгелискиот регион се интензивира откупот и обработката …

Државата искешира над 200 илјади евра

17-12-2004

Не чекор пред официјалниот крај на македонската приватизација Агенцијата за приватизација успеа да искешира уште 200 илјади евра на конто …

Се окрупнува приватниот капитал

16-12-2004

Скопски “Гранит”, “Алкалоид”, “Тетекс” АД Тетово, “Техничка контрола” при Рудници и Железарница од Скопје, “Макпетрол”, “Македонија турист”, “Скопски Пазар”, Стопанска …

Воздухопловците ќе штрајкуваат

16-12-2004

Воздухопловно-техничкиот персонал и секторот на воздухопловна техника на двата македонски аеродроми на 23 декември (наредниот четврток) ќе одржат штрајк што …