“Мртви души” ја ликвидираа МТ 2000

27-12-2004

Шест мртви луѓе и 30 фалсификувани полномоштва на акционери се клучниот момент врз основа на кој е поништена регистрацијата на …

Боро Стојменов сака да стане банкар

26-12-2004

Борис Стојменов, во јавноста познат како бизнисмен, политичар и ексминистер за финансии, упорно настојува да стане и банкар. Тој, како …

Нова стратегија за преговори со ММФ

24-12-2004

Вицепремиерот Минчо Јорданов, како што дознаваме од високи владини извори, подготвува своја стратегија за претстојните преговори со мисијата на Меѓународниот …

Кој го растури пазарот Костов-Арсовски?

24-12-2004

Примопредавачки договор за челното место на “Комерцијална банка”, меѓу експремиерот Хари Костов и сегашниот генерален директор Драгољуб Арсовски – постоел. …

Царината паѓа само за караваните!

22-12-2004

И покрај помпезните најави за намалување на царинските давачки за новите автомобили, Министерството за финансии подготви уште едно непријатно изненадување. …