“ТЕЛЕКОМ” СО МОНОПОЛ УШТЕ 18 МЕСЕЦИ?

27-10-2004

“Македонски телекомуникации”, чиј монопол истекува на крајот на годинава, иако незаконски, но сепак, фактички ќе добијат монопол уште 18 месеци. …

НОВИОТ АРАНЖМАН НАПРОЛЕТ

27-10-2004

Владата и ММФ ја заврш ија десетдневната октомвриска рунда преговори за нов аранжман. Клучните преговори, според најавите, ќе се одржат …

МАЈК ЗАФИРОВСКИ ВО БОРДОТ НА „БОИНГ“

26-10-2004

Извршниот директор на “Моторола”, Македонецот Мајк Зафировски е избран за член во Управниот одбор на американската Авиокомпанија “Боинг”, соопшти компанијата …

МЕСТО ПРОТЕСТИ, ГЕНЕРАЛЕН ШТРАЈК!

25-10-2004

Првиот човек на Сојузот на синдикатите на Македонија, Ванчо Муратовски, се премисли – и место најавените протести на 3 ноември, …

НОВ “БОИНГ” ВО ФЛОТАТА НА МАТ

25-10-2004

“Македонски авиотранспорт” ја зголеми својата флота за уште еден авион од типот “боинг 737 – 300” кој вчера слета на …