Економијата ни порасна за 4,7 насто

03-10-2005

Македонското национално богатство расте. Ова вчера го потврди и официјалниот извор – Државниот завод за статистика, според чии пресметки економијата …

Најевтините пари се на Берза!

02-10-2005

Во Македонија нема вистинско инвестициско банкарство. Иако банките се присутни на пазарот на долгорочни хартии од вредност, односно на Берзата, …

Пари на пари се лепат!

30-09-2005

Македонските банки како никогаш досега ги отворија своите кредитни шалтери за населението. Лепезата на услугите што ги нудат е навистина …

Пари на пари се лепат!

30-09-2005

Македонските банки како никогаш досега ги отворија своите кредитни шалтери за населението. Лепезата на услугите што ги нудат е навистина …

Општините – основачи на локалните радија

30-09-2005

Здружението на Јавните локални радиодифузни претпријатија бара трансформацијата на овие радиостаници да продолжи, но носители на нивните основачки права да …

Фер-плеј за домашните градежници

30-09-2005

Синдикатот за градежништво, индустрија за градежни материјали и проектирање бара поништување на тендерот за изградба на хидросистемот “Злетовица” и обезбедување …

До крајот на годинава нема отпуштања

30-09-2005

Отпуштања во Телеком до крајот на годинава нема да има. Ова го договориле главниот извршен директор на “Македонски телекомуникации”, Атила …

Жито за пари

29-09-2005

Секој од мелничко-пекарските претпријатија треба поединечно да се договори со индивидуалните производители на пченица дали ќе им го откупува лебното …