Спас или “гол” бизнис

31-08-2005

Непосредните спогодби се легално средство и начин за привлекување на странски директни инвестиции, но не треба да се применуваат пречесто …

Дистрибуцијата ќе има странски газда

30-08-2005

Дистрибутивната мрежа ќе биде единствениот дел од нашиот електроенергетски систем што ќе се продава. Ваква одлука донесе Владата на завчерашната …

Топ 10 инвестиции

30-08-2005

Со ребалансот на годинашниов буџет Владата, 110 милиони денари намени за една делница на патот Радовиш -Струмица, 100 милиони денари …

Никој не е кабает – крвта на буниште!

30-08-2005

Хемиските параметри на ќесињата за крв од асортиманот на “Бакстер” кои по инцидентот во битолската болница се испитуваа во лабораториите …