“Типо” доби италијански газда

04-11-2005

Стоковната куќа “Типо”, во строгиот центар на Скопје, доби нов сопственик. Т&М холдинг С.П.А. Римини од Италија ја доби Стоковната …

Владата не` задолжи за 400 милиони долари

03-11-2005

Македонија и натаму продолжува со задолжувањата кон меѓународните финансиски институции, банки, земји-кредитори. Надворешниот долг на земјава на крајот на септември …

Акционерите се освестија!

02-11-2005

Акционерите во Македонија имаат се повеќе доверба во финансиските институции. Тие имаат се поголема свест за своите акционерски права, но …

Имаше ли шанса за спас?

01-11-2005

Државата одново ќе се пребројува со колку пари “потона” во “Експорт импорт” банката, иако според официјалните податоци се работи за …

Митинг за боледување

01-11-2005

Стартот на новите законски решенија со кои боледувањата од матичниот лекар се ограничени до седум дена, “произведе” вистински митинзи на …