Новите цени во интерес на корисниците!?

18-07-2005

Македонски телекомуникации лани, кога го воведоа системот на тарифирање на телефонските разговори во интервали од 20 секунди, ја убедуваа јавноста …

Сите невработени не бараат работа!

17-07-2005

Се говори за некоја раздвиженост на пазарот на трудот. Што всушност се случува? -Податоците од Агенцијата за вработување покажуваат дека …

Димов бара пари?!

17-07-2005

Алармантните состојби во здравството: има ли и кои се дупките од кои истекуваат парите, дали тие може да се “затнат”, …

Го наполни буџетот!

15-07-2005

Царинската управа на Македонија во шесте изминати месеци натфрлила во наплатата на приходи од царина и ДДВ за 11,05 насто. …

Преземањето беше законско!

15-07-2005

Најодговорно тврдам дека постапката за преземање на винарската визба “Тиквеш” е целосно спроведена во согласност со Законот за преземање на …

Мост меѓу бизнисот и власта

14-07-2005

Европската бизнис асоцијација заслужува да ја добие целосната и безусловна поддршка од Владата на Република Македонија. Таа треба да помогне …