ВМРО-НП: Купувајте евра!

22-07-2005

“Многу е веројатно, би сакале да грешиме, но постојат сериозни индиции дека денарот ќе девалвира во однос на еврото, што …

Бизнисот ги диктира отпуштањата

22-07-2005

За главниот извршен директор во “Македонски телекомуникации”, Атила Сендреи, во компанијата нема никакви проблеми. Коментирајќи ги последните случувања во Телеком …

Засега два милиони евра!

22-07-2005

Колку тежи даночната пирамида, дали стотина милиони евра, повеќе или помалку, засега никој не може со прецизност да каже. Сумата …

ЕСМ не префрлил пари на ССМ

21-07-2005

“Демантираме дека кога било од сметката на “Електростопанство на Македонија” се префрлени пари на сметката на Сојузот на синдикатите на …

ТЕЦ “Неготино” на соло продажба

21-07-2005

ТЕЦ “Неготино” нема да се продава во пакет со ЕСМ. Оваа термоцентрала најпрво ќе се издвои во посебно акционерско друштво, …

Димов плаче, Поповски “тврд” на пари

20-07-2005

Комплетирање на започнатата приватизација на аптеките и на стоматолошката дејност, одмрзнување на зацртаното концесионерство во примарното здравство, редефинирање на пакетот …

“Меркатор” само гостин на Саем

20-07-2005

Словенечки “Меркатор” може да повели да вложи во Скопски саем, во изградба на трговскиот центар, но земјата останува наша и …

За “Газела”- трета мајка

20-07-2005

Фабриката за чевли “Газела” во стечај не се продаде откако пропадна и вториот тендер. Одборот на доверители вчера го прогласи …

Инвест банка чека нов акционер

19-07-2005

Инвест банка-Скопје деновиве очекува да добие одговор дали Српската агенција за санација на банки ќе и ги продаде 16 отсто …