За поранешните вработени – 25 отсто

26-12-2005

Јавното станбено претпријатие и стечајниот управник на НИП “Нова Македонија” вчера го потпишаа купопродажниот договор за големата зграда на НИП-от. …

Распродажба

23-12-2005

На пазарот на хартии од вредност се случува вистинска распродажба на македонските успешни компании. Ова го тврдат некои берзански играчи …

Сите банкарски такси на виделина!

23-12-2005

Советот на НБРМ вчера донесе одлука за пресметување и објавување на ефективна каматна стапка на кредитите и депозитите. Правилата без …

Внимавајте, упаѓаме и дома!

22-12-2005

Годинава првпат Царината по претходни сознанија, со судски налог и дозвола од Јавниот обвинител направила претрес во куќи, при што …

Здравствените пакети под “тепих”?

22-12-2005

Министерствата за здравство и за труд и социјална политика најавуваа воведување на т.н. гарантиран здравствен пакет, кој ќе им следува …

Исполнети бизнис-плановите

22-12-2005

АД “Макстил” целосно ги исполни бизнис-проекциите за годинава, а со постигнатите резултати и натаму останува лидер во националниот челичен комплекс”, …