Половина од граѓаните без плата

24-03-2006

Над половина од граѓаните во земјава не земаат плата или таа им се исплаќа нередовно. Плата редовно добиваат само вработените …

ТРАЈЧЕ СТАНА, САВКА СЕДНА

22-03-2006

Трајче Давитковски, генералниот директор на “Скопски Пазар” вчера е сменет од функцијата претседател на Управен одбор на Комерцијална банка. Давитковски, …

Лекарите ќе работат и приватно

22-03-2006

Лекарите специјалисти со стаж од најмалку седум години, кои работат во болнички установи од идната недела ќе можат да работат …

Газда Зоре во бизнис со израелска “Јафа”

21-03-2006

Израелскиот познат бренд “Јафа” влегува во компанијата “Ино Спектар”, чиј сопственик е бизнисменот Зоре Темелковски, дознава “Вечер”. Странскиот инвеститор е …