Двата аеродроми функционираат нормално

14-01-2005

Воздушниот сообраќај на двата скопски аеродроми и покрај штрајкот на водухопловните техничари вчера се одвиваше нормално и сите најавени полетувања …

ДДВ-то лани ја спаси државната каса

14-01-2005

Наплатата на Данокот на додадена вредност лани ја спаси државната каса. Само во последниот квартал од минатата година, наплатата по …

Штрајк на воздухопловните техничари

13-01-2005

Воздухопловните техничари од Контролата на летање од утрово стапија во штрајк, но остануваат во работните простории се до исполнување на …

Комерцијална нема да ги зголеми каматите

11-01-2005

“Комерцијална банка” -Скопје нема да ги зголеми каматните стапки, иако пред новогодишните празници менаџментот на Банката најави дека поради зголемувањето …

За прекубројните максимум осум плати

11-01-2005

Околу 830 вработени во ЈП”Македонски железници” кои согласно претстојната трансформација ќе бидат прогласени за технолошки вишок, ќе добијат еднократен надоместок …