Воздухопловците ќе штрајкуваат

16-12-2004

Воздухопловно-техничкиот персонал и секторот на воздухопловна техника на двата македонски аеродроми на 23 декември (наредниот четврток) ќе одржат штрајк што …

Се окрупнува приватниот капитал

16-12-2004

Скопски “Гранит”, “Алкалоид”, “Тетекс” АД Тетово, “Техничка контрола” при Рудници и Железарница од Скопје, “Макпетрол”, “Македонија турист”, “Скопски Пазар”, Стопанска …

Над 40 фирми должат над 100 милиони евра

14-12-2004

Министерствата за економија и за финансии ги направија првичните пресметки за презадолженоста на македонските компании кои се најдоа на новата …

Нема ковач за денарот!

13-12-2004

Во Македонија се затвори единствената ковачница на монетите на македонскиот денар – фабриката “Сувенир” во Самоков. Ковањето на денарите моментално …