Банк Аустрија “мерка” три македонски банки

25-03-2005

“Банк АустријаКредитаншталт” е сериозно заинтересирана за влез во македонскиот банкарски систем. Во моментов оваа реномирана австриска банка води интензивни преговори …

Регистрација на фирма за само пет дена

24-03-2005

Едношалтерскиот систем во земјата ќе профункционира на 1 септмври годинава, кога со реално работење ќе стартува и трговскиот регистар. Законот …

Мехази – застапник или министер?

24-03-2005

На договорот на туристичката агенција “Еуротурист клуб” за генерално застапништво на Авиокомпанијата “Цириус” во Македонија стои потписот на сегашниот министер …

Туберколозата демне!

24-03-2005

Минатата година во земјава се регистриани 680 случаи на ТБЦ, меѓутоа релативно стабилната епидемиолошка состојба во изминативе неколку години не …

ДУИ притиска за грчката ТЕРНА

23-03-2005

Изборот на изведувач на втората фаза од обиколниот автопат на Скопје и натаму е неизвесен. На само една недела до …

Кој да дочека 64 години?

22-03-2005

До 2015 година да се одложи примената на измените во законот за пензиско осигурување што треба да стартуваат од септември, …