Во бунди на царина!?

23-02-2006

Македонските извозници повторно влегоа во клинч со државата. Овој пат причина за тоа се двата закони, за трговија и за …

По дозволи кај Гошев

23-02-2006

Влезот на холандската ИНГ во Македонија како сопственик на Поштенска банка е се поизвесен. Вчера претставниците на оваа Банка пристигнаа …

Под лупа трошењето на јавните пари

23-02-2006

Системот за внатрешна ревизија ќе го подобри управувањето со јавните средства, што ќе биде значајно за граѓаните како даночни обврзници …

Царината ќе ги лиценцира шпедитерите

22-02-2006

– Олеснување и забрзување на царинските потстапки и на меѓународната трговија ќе бидат цели на Царинско-шпедитерскиот комитет што ќе биде …

Директорите на нишан

21-02-2006

Веќе трет ден Тутунскиот комбинат од Куманово е под опсада на луѓето на Бајруш Сеидиу – Сефери, бизнисмен од Романовце, …

На осмиот тендер две понуди

20-02-2006

КИЧЕВО.- Вчера во Основниот суд во Кичево беа отворени понудите пристигнати по осмиот тендер за Фабриката АД “Тане Цалески” во …

“Пас” за референтните цени

20-02-2006

Моделот за формирање на референтните цени за лековите што ги најавува Министерството за здравство е визиран од експертите на Светска …

Парите на мегдан!

20-02-2006

На “парајлиите” во државава им останаа уште дваесетина дена да ја пријават на државата екстра заработувачката, по што Управата за …