Пацоли ја мерка зградата на НИП-от

26-04-2005

Сопственикот на новоотворениот дневен весник на албански јазик “Лајме”, Беџет Пацоли и “фрлил око” на големата зграда на поранешниот Дом …

Синдикатот тера инает

25-04-2005

Препукувањата Јакимовски-Муратовски околу европската, односно африканската опција на најновиот работнички закон, денес ќе се обиде да ги испегла премиерот Бучковски. …

Удар врз каматите

24-04-2005

Експертскиот тим на Бучковски подготвува мек “монетарен удар” врз банките и НБРМ. Станува збор за внесување на поголема сума евтини …

И странци газди на ТВ или радио

24-04-2005

Странци можат да станат сопственици на телевизија или радио во земјава. Исто така, странското физичко или правно лице може да …

“Пломба” за 90 спортски обложувалници

22-04-2005

Даночниците од Управата за јавни приходи вчера во организирана акција затворија околу 90 спортски обложувалници во Тетово, Гостивар и околните …

Битка за нафта

22-04-2005

Одлуката на Косовската влада да воведе 25 насто царина за македонските производи, вистински ја раздрма Македонската влада. Веќе за една, …