Од утре можен генерален штрајк

07-02-2005

Синдикатите што дејствуваат во Јавното претпријатие “Македонски железници” одлучија нивните претставници да не учествуваат на седницата на Управниот одбор на …

Визирана само една програма!

06-02-2005

На буџетските институции, минатата недела им истече законскиот рок во кој тие требаа до Владата да ги достават своите програми …

Опаѓа наталитетот во земјите во развој

06-02-2005

Светското население забележува “невиден пад” на наталитетот во последните 15 години, главно поради големите стапки на намалена репродукција во земјите …

ССМ бара работнички судови

04-02-2005

Синдикатот бара од Владата да продолжи важноста на општиот колективен договор за јавниот сектор, да се покрене на суштинското барање …