Финансирајте во земјава

08-12-2006

“Инвестирајте во Македонија, таа е добра бизнис дестинација”, им порача на странските инвеститори Вера Рафајловска, министер за економија на вчерашниот …

Новинарите меѓу најслабо платените

08-12-2006

Новинарите и медиумските професионалци се меѓу најслабо платените кадри во земјава. Речиси да нема вложување во нивно дообразование. Ова се …

Железница – нов возен ред

08-12-2006

Од ноќеска на полноќ ЈП “Македонски железници” почнува да го применува новиот возен ред во меѓународниот и домашниот железнички сообраќај …

Од Охрид до Париз и Амстердам

08-12-2006

Националниот авиопревозник МАТ и англиската компанија “Семар груп” која професионално ги менаџира и реновира охридските хотели “Метропол” и “Белви” потпишаа …

Мухтар Кент – претседател

08-12-2006

Турчинот Мухтар Кент е новиот претседател и главен оперативен директор на компанијата “Кока кола”. Одборот на директори на оваа компанија …

Автопатот Велес-Скопје црна точка

07-12-2006

Градоначалникот на Велес Аце Коцевски побара Фондот за магистрални и регионални патишта да преземе мерки со кои ќе се елиминираат …