Спасот е во ТЕЦ Неготино

12-12-2006

Термоцентралата “Неготино” е спас за енергетската криза во земјава. Од менаџерскиот тим на Електрани на Македонија (ЕЛЕМ) тврдат дека централата …

Турци сакаат да градат фарми

12-12-2006

Турски бизнисмени сакаат да градат фарми за одгледување на живина во земјава, а заинтересирани се и за инвестиции во други …

Контрола на профитот на Телеком!

12-12-2006

“Македонски телекомуникации” од јануари наредната година ќе мора на постојните и идните оператори на мобилна и фиксна телефонија да им …

Македонија ќе добие 4,5 милиони евра

12-12-2006

Македонија ќе добие донација од 4,55 милиони евра за имплементација на активностите од Акциониот план за корпоративно финансиско известување. Донацијата …

Ни побегна Рафајзен банка!

11-12-2006

Австриската Рафајзен банка ќе инвестира во Македонија кога ќе се отстранат правните пречки за отворање банка. Ова во Виена на …

Протест на пробиштипските рудари

11-12-2006

Пробиштипските рудари со протест пред Министерството за економија вчера побараа да се поништи купопродажниот договор, со кој компанијата “Индо минерали …

Компјутер пред секој ученик

10-12-2006

Секој ученик во земјава од наредната учебна година пред себе ќе има персонален компјутер преку кој ќе ги учи лекциите …