Од секој литар пола за државата

31-08-2005

Во понеделник горивата повторно ќе поскапат е повеќе од сигурно. Сите информации кои доаѓаат од светските берзи кажуваат за перманентни …

Спас или “гол” бизнис

31-08-2005

Непосредните спогодби се легално средство и начин за привлекување на странски директни инвестиции, но не треба да се применуваат пречесто …

Дистрибуцијата ќе има странски газда

30-08-2005

Дистрибутивната мрежа ќе биде единствениот дел од нашиот електроенергетски систем што ќе се продава. Ваква одлука донесе Владата на завчерашната …

Петровска избркана од работа

30-08-2005

Директорката на Републичката управа за јавни приходи вчера на инспекторката од Одделението за инспекциски надзор – Регионална дирекција – Скопје, …

Топ 10 инвестиции

30-08-2005

Со ребалансот на годинашниов буџет Владата, 110 милиони денари намени за една делница на патот Радовиш -Струмица, 100 милиони денари …

Никој не е кабает – крвта на буниште!

30-08-2005

Хемиските параметри на ќесињата за крв од асортиманот на “Бакстер” кои по инцидентот во битолската болница се испитуваа во лабораториите …

Недофатлив развој

29-08-2005

Клучен проблем на македонската економија во изминатата декада е недофатливиот развој. Македонија слабо растеше, едвај околу еден процент годишно. Повидливи …

Мамидакис ни враќа за ОКТА?

28-08-2005

Македонија има сериозни “шанси” да го зголеми својот трговски дефицит за нови 50 милиони долари. Ова го велат нафтените експерти …

Седум столбови за подобра бизнис-клима

28-08-2005

Невработеност и сиромаштија, трговски дефицит, низок економски раст, административни бариери и корупција се клучните тешкотии со кои се соочува Македонија …