Живееме “средно жалосно”

11-09-2005

Македонија е на 80 место меѓу 192 земји во светот според бруто домашниот производ по глава на жител. Ова се …

Посветете внимание на младите

09-09-2005

Школувањето на младите генерации е основната работа на државата на која треба да посвети внимание. Има многу квалитетни деца кои …

Потпишан договорот со “Ситигруп”

09-09-2005

Лондонската “Ситигруп” ќе ги издава првите македонски еврообврзници. Во конкуренција од вкупно девет заинтересирани банки, Владата ја избра “Ситигруп” како …

Џемаили се заканува со финансиска блокада

06-09-2005

Престрелките на релација Фондот за магистрални и регионални патишта-ЈП”Македонија пат” кулминираат. Директорот на Фондот, Љуљзим Џемаили на првиот човек на …