“Лукоил” ќе гради бензински пумпи

24-12-2006

Руската нафтена компанија “Лукоил” деновиве ги интензивира работите со одговорните во Општината за изградба на две бензински пумпи во Кочани. …

Решен проблемот со напојувањето

24-12-2006

Спортско-рекреативниот центар “Пониква” на Осоговските Планини доби нов десет киловолтен далекувод, со што е разрешен проблемот со слабото напојување со …

Брана на Оризарска Река

24-12-2006

Со многу поволен СДА кредит од ЈБИЦ-Јапонија, наскоро ќе почне изградбата на хидросистемот “Оризарска Река”. Овој проект, кој од пред …

Светската банка ни го чува буџетот

22-12-2006

Светската банка бара Владата да не основа Агенција за железнички сообраќај поради стравувањата дека таа нема да може самостојно да …

Статус или протест

22-12-2006

Здружението на стечајни работници со над 25 години работен стаж бараат од Владата веднаш да им го реши статусот со …

Добивме грант од 5,5 милиони долари

22-12-2006

Светската банка одобри грант од 5,5 милиони долари за реализација на проектот за одржлива енергија во Македонија. Грантот ќе биде …

Неплатени 1,5 милиони за ДДВ

21-12-2006

По веста дека велешкото трговско претпријатие “Тедико” пропаѓа поради долгови, вработените во петте маркети во градот почнаа да ги попишуваат …