Стечајците на штипскиот плоштад

27-12-2006

Стечајците од ликвидираните фирми ќе ја прослават Новата година на штипскиот плоштад “Слобода”. – Веќе бараме спонзори да ни помогнат …

Макстил ќе сооработува со Владата

27-12-2006

“Макстил” ќе соработува со Владата за надминување на енергетска криза во земјава, истакна вчера генералниот директор на компанијата, Александар Панов. …

Продолжува борбата со урбаната мафија

26-12-2006

Министерот за транспорт Миле Јанакиески ги извести градежните фирми-членки на Стопанската комора, дека продолжува борбата со урбаната мафија.Тој на вчерашниот …

Парното од Скопје Север по старо

25-12-2006

Сметките за парно греење за периодот од 15 септември до крајот на годинава, корисниците на топлинска енергија од топланата Скопје-Север …

Прва пумпа на Лукои

25-12-2006

На излезот од Битола кон Охрид, вчера започна изградбата на првата од трите бензински пумпи на Лукоил. Директорот на Лукоил, …

Тргување со благородни метали

25-12-2006

Банките од идната година ќе може да тргуваат со благородни метали, со финансиски деривати и хартии од вредност, одлучи Советот …

Јагнешкото квалитетно, но скапо

25-12-2006

Високата откупна цена што ја бараат домашните сточари е главната причина што откупот на јагниња во струмичко-радовишкиот и валандовско-гевгелискиот регион …