Нивите, годинава, без вода

02-01-2007

Над 5.000 хектари земјоделска површина во источниот дел на земјава годинава ќе остане без вода за наводнување поради неплатен долг …

Консултанти ќе носат инвеститори

29-12-2006

Владата ќе ангажира 20 до 50 консултантски куќи кои ќе треба да привлекуваат инвеститори. Тендерот за избор на консултантите ќе …

Прицењатерхоусе Цооперс избран ревизор

29-12-2006

Акционерите на Телеком одлучија независната ревизорска куќа Прицењатерхоусе Цооперс од Скопје да ја направи ревизијата на годишната сметка и финансиските …

Изгласан буџетот за 2007 година

29-12-2006

Пратениците вчера го донесоа буџетот на Македонија за 2007 година. Буџетот изнесува 112 милијарди и 17 милиони денари при што …

На ГЕРМАНОС ќе му конкурираат Бугари

28-12-2006

Најголемиот малопродажен синџир на продавници за мобилна телефонија Германос наредната година ќе добие конкуренција. Бугарскиот трговски бренд за продажба на …

Дозволи наместо концесии

28-12-2006

До 29 мај наредната година треба да заврши преминот од концесии во дозволи за трговските радиодифузни друштва што е обврска …

ЕСМ во контрола на броилата

28-12-2006

“ЕСМ-дистрибуција” од вчера почна засилена контрола при читање на броилата на потрошувачите на електрична енергија низ целата територија на државата. …