Тендер за 68 мали хидроцентрали

02-01-2007

Тендерот за изградба на 68 мали хидроцентрали ќе биде објавен на крајот на јануари. Во моментов интензивно се работи на …

Бугарија во була 1,5 милијарди евра

02-01-2007

Двата реактора на бугарската нуклеарна централа “Козлодуј” се затворени неколку часови пред Новата година, пред влезот на Бугарија во ЕУ, …

Нивите, годинава, без вода

02-01-2007

Над 5.000 хектари земјоделска површина во источниот дел на земјава годинава ќе остане без вода за наводнување поради неплатен долг …

Неплаќачите ќе бидат јавно објавувани

29-12-2006

“ЕСМ-Дистрибуција” од февруари почнува голема акција за исклучување на домаќинствата кои не плаќаат редовно струја. Компанијата нема да им ја …

Консултанти ќе носат инвеститори

29-12-2006

Владата ќе ангажира 20 до 50 консултантски куќи кои ќе треба да привлекуваат инвеститори. Тендерот за избор на консултантите ќе …