Гама одбива да управува со гасоводот

25-05-2006

Јавното претпријатие “Гама” одбива да го преземе управувањето со гасоводот бидејќи Министерството за финансии и покрај владината одлука не им …

“Кабел тел” ќе нуди интернет телефонија

25-05-2006

Бугарската телекомуникациска компанија “Кабел тел” ќе нуди интернет телефонија во земјава, дознава “Вечер”. Компанијата во која има американски капитал, според …

Директорка од Фершпед во Советот на МРТ

23-05-2006

Собрание вчера без расправа го утврди новиот состав на Советот на Македонската радиотелевизија. Во него ќе членуваат: Властимир Гламочанин, Гордана …

За 30 дена кабелска – нема!

23-05-2006

Владата ќе ги затвора кабелските оператори ако за еден месец не се регистрират во Агенцијата за електронски комуникации (АЕК). Операторите …

ММФ ќе не искара за стечајците

23-05-2006

Марк Грифиц, шефот на мисијата на Меѓународниот монетарен фонд за Македонија денеска ќе пристигне во земјава и во наредните две …

Хотели ќе никнат во центарот на Скопје

23-05-2006

Министерството за транспорт вчера распиша објава за продажба на државно градежно земјиште за изградба на објекти во Скопје, Гевгелија, Битола, …

Откажан протестот на просветарите

23-05-2006

Просветарите го откажаа за денеска најавениот протест пред Министерството за образование бидејќи Владата ги прифатила барањата на Синдикатот за образование, …

Тенки гранки за странски банки

23-05-2006

Светскиот банкарски капитал ја заобиколува Македонија. Додека речиси сите транзициони економии од нашето соседство можат да се пофалат со светски …