Во несвест за 3.000 денари

13-01-2006

Видно возбудена и со солзи во очите претседателката на Здружението на трудовите инвалиди, Вера Јовановска, излезе од разговорите во Владата …

Банките ги разграбаа записите

12-01-2006

Државните записи за банките и натаму остануваат најпрофитабилен бизнис. На последната аукција на шестмесечни државни записи Министерството за финансии продаде …

Процвета шверцот со цигари!

11-01-2006

Владата целосно ја изгуби контролата врз парите од цигарите. Ќарот од поскапите цигари, од први јануари целосно го прибираат в …

Градежниците водат на “црниот” пазар

11-01-2006

Половината од градежните работници во земјава работат на “црно”. До овој запрепастувачки податок дошол Државниот инспекторат за труд во текот …

Дистрибуција “под лупа”

09-01-2006

Четирите компании кои се во конкуренција за приватизацијата на ЕСМ-дистрибуција, од денеска, можат да вршат длабинска анализа на состојбите во …

Прво контрола, па пари!

09-01-2006

За една недела во земјава ќе пристигне мисијата на Светската банка со цел да направи нова проверка за тоа како …