НИП-от влезе во Апелација

31-10-2005

Предметот НИП “Нова Македонија” со чие решавање практично се реализира купопродажниот договор меѓу НИП-от и Јавното станбено претпријатие, во петокот …

Парите се враќаат во банките!

31-10-2005

Довербата на граѓаните во банкарскиот и финансискиот систем се зголемува, но нивото на заштедите се уште не е доволно за …

Има понудувачи за Топилницата

30-10-2005

Одборот на доверители на МХК “Злетово” одлучи да објави нов тендер за продажба на Топилницата и тоа под истите услови …

Камати од едвај неколку проценти!

30-10-2005

Македонските банки ги вртат заштедите на населението за евтини пари. Додека тие дебело профитираат од високите камати што ги наплатуваат …

Од февруари отпуштање на 550 вработени

28-10-2005

Најмалку 550 вработени на “Македонски телекомуникации” ќе заминат од компанијата во почетокот на февруари. Ова и официјално го потврди главниот …

Скопје изземено од понуда на плацеви

27-10-2005

Од идниот месец ќе почне продажбата на 82 градежни локации во државна сопственост, каде имотноправните односи се целосно регулирани. Станува …

Поповски му “даде корпа” на Димов

27-10-2005

Министерството за финансии, речиси во целост ја отфрлило предложената “терапија за реанимација” на здравството што на посебната владина седница ја …

“Хит Горица” ја купи “Мрдаја”

26-10-2005

Познатата словенечка корпорација “Хит Горица”, сопственик на синџир од хотели и казина во Словенија, и официјално стана газда на хотелскиот …