Нарачка преку фиксен број 186

06-11-2005

“Македонски телекомуникации” од денеска воведува нов модифициран и современ процес и доставување телеграми за корисниците. Граѓаните ќе можат да нарачаат …

Берзата ги “стисна” шпекулантите

06-11-2005

Падот на ценовните ограничувања на Македонскиот пазар на капитал од плус-минус 10, на максимум плус минус 5, предизвика многу нервоза …

“Типо” доби италијански газда

04-11-2005

Стоковната куќа “Типо”, во строгиот центар на Скопје, доби нов сопственик. Т&М холдинг С.П.А. Римини од Италија ја доби Стоковната …

Не инвестирајте во Македонија!

04-11-2005

“Министерството за финансии, односно еден државен орган не ги почитува законите на оваа држава. Со тоа, нам, но и на …

Владата не` задолжи за 400 милиони долари

03-11-2005

Македонија и натаму продолжува со задолжувањата кон меѓународните финансиски институции, банки, земји-кредитори. Надворешниот долг на земјава на крајот на септември …

Акционерите се освестија!

02-11-2005

Акционерите во Македонија имаат се повеќе доверба во финансиските институции. Тие имаат се поголема свест за своите акционерски права, но …

Паѓаат каматите

02-11-2005

Каматните стапки на кредитите што деловните банки ги пласираат на стопанството и населението почнаа да се намалуваат. Во насока на …

Имаше ли шанса за спас?

01-11-2005

Државата одново ќе се пребројува со колку пари “потона” во “Експорт импорт” банката, иако според официјалните податоци се работи за …