Битола без леб?

17-11-2006

Битола и околните населени места ќе останат без леб, ако комбинатот “Жито Битола” не го плати долгот за струја поради …

АМБО ќе се изгради за 30 месеци

17-11-2006

Надминати се политичките бариери за нафтоводот АМБО и за негова изградба се потребни околу 30 месеци, изјави вчера министерот за …

Поволен пакет за пензионерите

16-11-2006

НЛБ Тутунска банка деновиве пушти во оптек нов пакет наменет исклучиво за пензионерите. Пакетот се состои од тековна сметка со …

Одложени роковите

16-11-2006

Агенцијата за електронски комуникации вчера соопшти дека е направена измена на роковите утврдени во тендерот за трет мобилен оператор. Измените …

Пикирана и Македонска пошта

16-11-2006

Поштата на Словенија тргна во поход за купување на пошти во неколку држави од поранешната СФРЈ. Според пишувањето на словенечките …

Еко производи како македонски бренд

16-11-2006

Само со еколошки и здрави производи, домашните производители можат да фатат чекор со светски познати брендови во денешната глобализација, беше …

15 години јубилеј

16-11-2006

Руската компанија “Лукоил” прославува 15 години јубилеј. За таа цел, вчера и денеска во Москва се одржува меѓународен форум на …

Штрабаг се врати

15-11-2006

Австриската компанија “Штрабаг”, која е една од најголемите градежни конзорциуми во Европа, е заинтересирана за изградба на делници од меѓународниот …

Без одлука за дивиденда

15-11-2006

Акционерското собрание на “Маѓар телеком” не донесе одлука за исплата на дивиденда. Долгоочекуваното собрание вчера се одржа без акционерите да …