Орце ја урива Панорама

07-07-2005

Голема градежна механизација на “Гранит Балкан консалтинг” копа во длабочина од 14 метри веднаш до болницата што ја градиме, така …

Државата-газда на НИП-от

06-07-2005

Јавното станбено претпријатие е нов сопственик на големата зграда на НИП “Нова Македонија”. На вчерашната лицитација, интерес за овој атрактивен …

Фирмите ја купуваат земјата

06-07-2005

Големите македонски компании, неочекувано за летниот период, ја разиграа Македонаката берза. Имено, деновиве на големо се купуваат државните хартии од …