ИГРИ ОКОЛУ СМЕНАТА НА ДАВИТКОВСКИ

25-09-2004

Претседателот на бордот на “Македонски телекомуникации” Борче Давитковски, вчерапопладне, до премиерот Хари Костов ја доставил својата оставка, во која е …

СТЕЧАЈНИОТ СОВЕТ ПОДГОТВУВА ПРЕСЕДАН?!

23-09-2004

Доколку стечајниот судски совет го прифати барањето Собранието на доверителите на ликвидираниот НИП „Нова Македонија“ да донесе одлука дали ќе …

НЕ Е ИЗБРАН НАЈДОБАР ПОНУДУВАЧ

22-09-2004

Одборот на доверители на ликвидираната НИП”Нова Македонија” вчера реши Печатницата и административниот простор од 13.000 квадрати да не биде продаден …

СВЕТСКИТЕ ПАРИ СЕ СЕЛАТ ВО УСЛУГИТЕ

22-09-2004

Македонија треба да се насочи кон привлекување на странски директни инвестиции во терцијалниот, односно услужниот сектор. Тоа пред с&”238; се …

“ИСПАД” ЈА ПИКИРА ЖЕЛЕЗНИЦАТА?

20-09-2004

Индиската компанија “Испад”, дел од вториот по големина светски конзорциум во црната металургија ЛНМ, ја “пикира” Железницата. Според неофицијални извори, …