Ќе штедиме без даноци

09-12-2005

Правните лица кои плаќаат данок на добивка, даночната основа ќе може да ја намалат за износ на инвестициите во основни …

Се “набилдавме” девизно!

08-12-2005

Девизните резерви на Македонија надминаа една милијарда долари. Тоа е највисокото ниво на девизни резерви што земјава го достигна од …

За кокошка – 250 денари

08-12-2005

Вкупно 186 семејства од селото Могила, чија живина беше уништена поради страв од постоење на вирусот на птичјиот грип, ќе …

Владата ја “издиши” Берзата

07-12-2005

Неизвесноста што ја предизвика Министерствот за финансии со криењето на даноците за капитална добивка од продажбата на акции и данокот …

Поповски и Блуменкамп во “војна”

06-12-2005

Министерот за финансии Никола Поповски и постојаниот претставник на Светската банка Сандра Блуменкамп вчера “зад затворени врати” секој посебно, го …