Шивачките биле необразовани

29-03-2006

Ма­ке­до­ни­ја нема стратегија за развој на текстилната индустрија иако таа е нај­го­ле­ма индустриска гранка во земјава. Во 2004 година извозот …

Олеснет визен режим и за камионџиите

28-03-2006

Прет­став­ни­ци на Асоцијацијата на камионски транспортери “Ма­кам­транс” ќе побара ист визен режим за сите професионални транс­пор­те­ри на средбата со дипломатските …

Нема ново поскапување на парното

28-03-2006

Пар­но­то греење нема да поскапи повторно иако второстепената Собраниска ко­ми­си­ја побара цената на топлинската енергија да се зголеми за 23,5 …

МАКЕДОНИЈА НА СИ-ЕН-ЕН

27-03-2006

Над милијарда гледачи во светот од идниот месец преку телевизискиот канал Си-Ен-Ен ќе ја видат Македонија. Промотивни спотови за македонскиот …

ЕВН плати 175 милиони евра

24-03-2006

Австриската фирма ЕВН вчера и официјално стана газда на државните акции во ЕСМ-дистрибуција, откако во блок трансакција купопродажбата помина и …