До метрополата за еден час

20-08-2006

Делот од патот Порече – Скопје во должина од околу 20 километри треба да биде готов за една година, велат …

Се крадат шини, делови од вагони

20-08-2006

Во Велес продолжуваат кражбите на шини и бакарен кабел од сигналните системи на железничката линија. Вработените во подружницата во Велес …

Струјата поскапа за 9,14 проценти

18-08-2006

Граѓаните од први септември ќе добијат за 9,14 проценти подебели сметки за потрошена електрична енергија. Вака вчера одлучи Регулаторната комисија …

Спасот е во радиодифузната такса

17-08-2006

Советот за радиодифузија е загрижен од состојбите во ЈП “Македонска радиодифузија” и “Македонската радиотелевизија” и предупредува за негативните последици во …

МАКЕДОНСКА САЛАТА НА европските трпези

17-08-2006

Струмичките земјоделци годинава можат да бидат задоволни, бидејќи според податоците од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, во последниот квартал …

Се готви нова цена на струјата

16-08-2006

Регулаторната комисија за енергетика се очекува утре да соопшти дали ќе има повисока цена на електричната енергија и за колкав …